Zbog nedostupnosti odgovarajućih rješenja za upravljanje zelenim površinama, trenutno se one prekomjerno navodnjavaju. Prosječni golf teren (ili urbana zelena površina) ljeti koristi više od 4 milijuna litara vode tjedno što predstavlja ogromne troškove vode, navodnjavanja i električne energije te je na granici neodrživosti. Cilj ove aplikacije je poboljšati način upravljanja zelenim površinama, a posebice golf terenima.
Klijent:
AI4copernicus
Godina izrade:
2023.

Rješenje

AI4 E2O.Green razvija inteligentnu zelenu platformu nove generacije koju pokreće UI, uz kombinaciju satelitskih snimaka i snimaka dobivenih dronovima, kao i proširena stvarnost i modeli povezani s računalnim vidom. Vizija je premostiti vezu između opažanja Zemlje i optimizacije energije te donijeti sljedeću generaciju upravljanja navodnjavanjem zelenih površina podržanu UI, internetom stvari, uz Copernicus podatke i daljinska opažanja zelenih površina u EU kako bi se potaknuo uspon klimatski neutralnih gradova. Nositelj projekta je firma 3D EMS, a LIST LABS je radio na redizajnu sučelja aplikacije i izradi front-end dijela.

Rezultat

AI4 E2O.Green aplikacija nudi, nadohvat ruke, ključne podatke koji će pomoći tvrtkama za upravljanje urbanim zelenilom i prostorima golf terena kako bi mogle održivo i učinkovito upravljati navodnjavanjem i košnjom.
Aplikacija je dostupna na korištenje samo registriranim korisnicima.